marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2020

Dan Costescu (foto), fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Dacian Cioloș și fost director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a fost numit director general al CFR Călători, scrie Club Feroviar.

Dan Marian Costescu a absolvit în 1993 Universitatea Politehnica Bucureşti și a reprezentant Căile Ferate Române în Comitetul Director pentru Cercetare Aplicată și Elaborare a Normelor Feroviare Internaționale, din cadrul European Railway Research Institute — ERRI (Olanda), Organismul de Cercetare al UIC.

Fostul ministru Costescu a criticat dur deciziile luate de coaliția PSD – ALDE în legătură cu reformarea transportului feroviar și lipsa investițiilor în infrastructura de profil.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Ministerul Transporturilor (MT) a calculat după mintea lui, cam câţi km de cale ferată îşi permite să păstreze cu aceste bugete cronic amputate, i-au ieşit 60% din total şi a hotărât senin că restul de 40% din reţea trebuie închisă şi data la fier vechi ! Pare incredibil nu ? Să arunci la gunoi 150 de ani de investiţii ale unei ţări, făcând de capul tău un simplu calcul contabil dintr-un birou al ministerului, fără măcar să-i consulţi pe ceferişti care erau, doar un etaj mai sus, în aceeaşi clădire”, scria pe Facebook, în 2018, Dan Costescu.

Anul trecut, el a explicat că CFR Călători ar trebui să reintroducă trenurile de tip Intercity, eliminate în 2014. „Nu se poate să nu avem la intern trenuri Intercity. Ele pot fi reintroduse pe relațiile pe care s-a modernizat calea ferată. Evident, nu o să le introducem pe rute cu 30 km/oră. Pot să circule pe rute spre Ardeal, Constanța, Moldova, sudul țării”, declara Dan Costescu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: