marți

18 iunie, 2024

11 mai, 2018

Fostul judecător constituțional Toni Greblă și ceilalți patru inculpați din dosarul de corupție al acestuia au fost achitați vineri, de un complet  al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Decizia nu este definitivă.

Toni Greblă, trimis în judecată în septembrie 2015, este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a interveni la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale.


Încadrările sunt: trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

În perioada 2010-2015, Toni Greblă, care a deţinut succesiv funcţia de senator şi judecător la CCR,  ar fi pretins de la omul de afaceri Ion Bîrcină folosease necuvenite constând în asigurarea unui autoturism în valoare de 56.000 de euro şi folosirea gratuită a unui telefon înregistrat pe o firmă.

De asemenea, acuză procurorii DNA, în octombrie 2012, Ion Bârcină l- ar fi fost susţinut în campania electorală cu lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale în valoare de 9.000 de lei.

În schimb, Greblă i-ar fi promis finului său Bîrcină că va determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele acestuia să obţină contracte comerciale sau alt tip de facilităţi comerciale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: