joi

19 mai, 2022

Fosta soție și vărul lui Putin, pe noua listă de sancțiuni a Marii Britanii

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2022

Marea Britanie a anunțat, vineri, noi sancțiuni financiare care îi vizează pe apropiații președintelui rus, Vladimir Putin. Între aceștia, fosta soție a președintelui Rusiei și vărul acestuia, anunță The Guardian.

„Demascăm și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață de lux al lui Putin și întărește menghina din cercul său interior”, a declarat ministrul britanic de externe, Liz Truss, într-un comunicat.

„Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Vladimir Putin până când Ucraina va învinge”, a mai transmis șefa diplomației engleze.  


Printre cei plasați pe lista sancțiunilor se află și fosta soție și fosta primă doamnă a Rusiei, Liudmila Putina. De asemenea, Mihail Şelomov, om de afaceri rus și vărul liderului de la Kremlin, a fost și el vizat de noile sancțiuni ale Marii Britanii. 

Potrivit ministerului de Externe de la Londra, stilul de viață luxos al liderului rus ar fi „finanțat de un cerc format din familie, prieteni și alte elite”, în condițiile în care bunurile deținute de Putin ar fi modeste, mai scrie sursa citată. 

Lista rușilor sancționaţi de Marea Britanie numără până în prezent peste 1.000 de persoane și 100 de entități.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, a precizat că sancțiunile internaționale împotriva Rusiei ar trebui ridicate numai atunci când toate trupele rusești pleacă din Ucraina.


Liz Truss i-a îndemnat pe omologii săi, la întâlnirea miniștrilor de externe G7, să se angajeze spre noi valuri de sancțiuni atâta timp cât trupele ruse rămân în Ucraina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: