luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2022

Uniunea Europeană pregătește „sancțiuni inteligente” împotriva importurilor de petrol rusești, a anunţat vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis (foto), într-un interviu pentru The Times, citat de Reuters.

„Lucrăm la un al șaselea pachet de sancțiuni și una dintre sancţiunile pe care le luăm în considerare este o formă de embargo petrolier. Când impunem sancțiuni, trebuie să facem acest lucru într-un mod care să maximizeze presiunea asupra Rusiei, minimizând în același timp daunele colaterale asupra noastră. ”, a declarat Dombrovskis pentru The Times.

El a spus că detaliile sancțiunilor petroliere nu au fost convenite încă, dar ar putea include o eliminare treptată a petrolului rusesc sau impunerea de tarife la export dincolo de un anumit plafon de preţ.


Rusia este cel mai mare furnizor de petrol al Europei, circa 26% din petrolul importat de UE în 2020 provenind din Rusia. Europa obține aproximativ o treime din energia sa brută din petrol și produse petroliere, în sectoare ce variază de la transport până la producția de produse chimice.

Ucraina și unele state europene, printre care Polonia și Lituania, doresc interzicerea petrolului și gazelor rusești, în timp ce Germania și Ungaria se opun unui embargo petrolier imediat.

Petrolul și produsele petroliere au reprezentat anul trecut peste o treime din veniturile din export ale Moscovei. În prezent, Europa cheltuiește aproximativ 450 de milioane de dolari pe zi pe țiței și produse rafinate rusești, aproximativ 400 de milioane de dolari pe zi pentru gaz și aproximativ 25 de milioane de dolari pentru cărbune, potrivit think-tank-ului Bruegel.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: