6 aprilie, 2023

Ford a prezentat joi viitorul Transit Courier, vehicul comercial care, începând din toamna acestui an, va fi asamblat la uzina din Craiova alături de varianta sa pentru persoane, Tourneo Courier și de SUV-ul Puma.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Ford, pentru a crește productivitatea, E-Transit Courier a fost complet reproiectat în jurul unei suprafețe de marfă mai mari și mai ușor configurabilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare față de modelul anterior.

Compania transmite că E-Transit Courier este următorul pas al programului global de peste 50 de miliarde de dolari prezentat de Ford cu scopul de a conduce revoluția electrificării. Compania își electrifică emblematica familie de vehicule comerciale Transit, iar E-Transit Courier se alătură modelelor mai mari din portofoliul Ford Pro, respectiv E-Transit și E-Transit Custom.


„E-Transit Courier face pași importanți în segmentul din care face parte și propune performanță EV fără compromisuri, o capacitate de încărcare mai mare și suport digital cu o conectivitate de top.

Poziția de lider de piață a diviziei Ford Pro, menținută pe o perioadă îndelungată, ne oferă o perspectivă de neegalat asupra nevoilor clienților și înseamnă că îi putem ajuta să obțină o productivitate mare de la autoutilitarele lor de dimensiuni compacte, cu o mai bună conectivitate și o capacitate de încărcare mai mare ca niciodată”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Noul E-Transit Courier își va face debutul public la Salonul de vehicule comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, și este programat să intre în producție în 2024.

Care sunt specificațiile Ford E-Transit Courier

Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier include un motor de 100 kW și posibilitatea de conducere cu o singură pedală (One-Pedal).


Ford Pro se așteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienții care încarcă în locațiile proprii – viteza de încărcare la AC fiind de 11 kW, o încărcare completă necesitând 5,7 ore. Încărcarea poate fi programată pentru a profita de energie mai ieftină peste noapte folosind ecranul tactil din vehicul.

Sistemul este capabil să adauge 87 km de autonomie în 10 minute și să se încarce de la 10 la 80% în mai puțin de 35 de minute.

Pentru a oferi date cât mai reale, sistemul de tip cloud denumit Intelligent Range cumulează numeroase informații pentru a calcula o autonomie cât mai reală.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: