marți

16 iulie, 2024

14 iunie, 2023

Ministrul desemnat pentru investiții și proiecte europene, Adrian Câciu, a afirmat că este un susținător al prelungirii cu încă un an a absorbţiei pe cadrul financiar 2014-2020, ”având în vedere situaţiile obiective cu care beneficiarii s-au confruntat”.

”Acesta  e un demers pe care să îl facem în paralel cu măsuri de accelerare a absorbţiei. Adică nu lăsăm deoparte accelerarea absorbţiei şi încercarea de a închide acest an cu absorbţie integrală cu acest demers”, a spus la audieri Adrian Câciu.

În rest, Adrian Câciu a promis membrilor comisiei de specialitate că va veni cel puţin o dată pe lună în Parlament pentru a-i ține la curent și pentru a găsi soluții la probleme.


”Nu ştiu trecutul, dar ce pot să vă spun e că sunt direct interesat ca cel puţin o dată pe lună ministrul să fie prezent la comisii. Sunt multiple provocări cu care vă confruntaţi, ne confruntăm, iar un dialog sincer, deschis, onest şi pe soluţii este strict necesar. Evident, între timp sau când sunt alte elemente de solicitare, cu siguranţă, un secretar de stat va fi la dispoziţia comisiei în mod operativ”, a afirmat Adrian Câciu.

Fost ministru al Finanțelor, Adrian Câciu a primit miercuri aviz favorabil în comisiile de specialitate, cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

El a spus că şi-ar dori ca Opoziţia să nu atace unele proiecte la CCR şi că ar prefera să se dezbată mai mult în Parlament legile şi să ajungă la un consens politic.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: