sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2014

Fondul Proprietatea (FP) intenționează să vândă participaţiile pe care le deţine la companiile de distribuţie din România ale Enel, către viitorul acţionar majoritar al acestora.

„Suntem dispuşi să discutăm cu oricine devine acţionar majoritar despre noua structură a acţionarilor din companii. Vânzarea este o opţiune, dar depinde de preţul pe care îl vom avea”, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, citat de agenția MEDIAFAX.

Fondul are participaţii de 12% la Enel Distribuţie Muntenia şi de câte 24,1% la Enel Distribuţie Banat şi Enel Distribuţie Dobrogea, companii pe care grupul italian, acţionarul majoritar, a anunţat că le vinde.


Pachetele de acţiuni pe care Fondul Proprietatea le deţine la aceste companii reprezintă 9,5% din valoarea activului net al societăţii. Pachetul de acţiuni la Enel Distribuţie Banat este evaluat de FP la 130 de milioane de euro, cel la Enel Muntenia la 107 milioane de euro, iar cel la Enel Dobrogea la 86 milioane de euro.

Fondul Proprietatea are dreptul de a vinde participaţia la Enel Muntenia în aceleaşi condiţii ca acţionarul majoritar, conform contractului de privatizare, a explicat Greg Konieczny, într-o conferinţă organizată marți, după adunarea acţionarilor Fondul Proprietatea.

„Nu suntem implicaţi în acest proces în calitate de cumpărător al niciuneia dintre aceste filiale, credem că există suficientă concurenţă (pentru activele Enel, n.r.)”, a mai spus el managerul Fondului.

Companii de stat precum Electrica și Nuclearelectrica și-au exprimat deja interesul pentru preluarea unor operațiuni, în special a Enel Dobrogea, scoase la vânzare de către operatorul italian.


De asemenea, Fondul are participaţii de câte 12% şi la companiile Enel Energie Muntenia şi Enel Energie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Enel a anunţat pe 11 iulie 2014 vânzarea operaţiunilor de distribuţie şi vânzare de energie din România şi de producţie de energie din Slovacia, în cadrul unui program de reducere a datoriilor.

În România, va renunţa la cele 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România (deţinută prin Enel Investment holding BV).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: