Fondul Proprietatea cere Camerei Deputaților să nu voteze lista companiilor exceptate de la guvernanța corporativă - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Fondul Proprietatea cere Camerei Deputaților să nu voteze lista companiilor exceptate de la guvernanța corporativă

13 iunie, 2017

Greg Konieczny (foto), CEO al Fondului Proprietatea, cere Camerei Deputaților să nu voteze lista companiilor exceptate de la regula guvernanței corporative așa cum a fost ea aprobată de Senat.

Într-un comunicat de presă emis marți, Fondul Proprietatea prezintă argumentele împotriva acestei inițiative:

Pe 6 iunie 2017, Senatul a votat pentru ca o serie de companii româneşti deţinute de stat, inclusiv CE Oltenia (care furnizează o treime din necesarul energetic al ţării), să fie exceptate de la legea privind guvernanţa corporativă. În momentul de faţă, propunerea legislativă este trimisă către Camera Deputaţilor, care este camera decizională în privinţa acestei exceptări. În plus, suntem îngrijoraţi că lista companiilor exceptate ar putea fi suplimentată cu alte întreprinderi de stat.


Legea privind guvernanţa corporativă este una crucială, deoarece încurajează managementul profesionist şi independent politic, precum şi creșterea transparenţei în companiile de stat, având drept obiectiv final îmbunătăţirea performanţei acestora şi creşterea economică generală a ţării. În trecut, România a suferit din cauza rezultatelor managementului conectat la clasa politică, care a generat pierderi substanțiale pentru diferite companii şi industrii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cazul CE Oltenia, includerea pe lista de excepţii a fost votată ca urmare a pretenţiei nefondate că „guvernanţa corporativă nu a produs efectele aşteptate, procesul managerial fiind îngreunat, fără flexibilitate”.

În acest context, principalele mesaje ale lui Greg Konieczny, CEO Fondul Proprietatea și Manager de Portofoliu, sunt:


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr