vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 octombrie, 2019

BRD Groupe Société Générale a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin intermediul căruia pune la dispoziția IMM-urilor din România credite de investiții sau pentru capital de lucru.

Creditele acordate în cadrul acestui program beneficiază de garanție FEI în proporție de 60% din valoare, potrivit unui comunicat BRD.

În cadrul Programului Juncker, au fost aprobate 17 acroduri pentru 24.525 de IMM-urile din România, încheiate cu bănci sau fonduri intermediare finanțate de către Fondul european de investiții (FEI) cu sprijinul garanțiilor FEIS. Finanțarea este de 201 de milioane euro și investițiile atrase de 1,6 miliarde de euro.


Creditele BRD pentru IMM-uri pot fi folosite pentru:

  • Finanțarea activității curente pe termen mediu (credite revolving și non-revolving) pentru asigurarea capitalului de lucru atât pentru activități noi, cât și pentru activități existente
  • Finanțarea investițiilor pe termen lung (credite non-revolving).

Valoarea totală a facilităților acordate unui IMM în cadrul Programului Inițiativa pentru IMM-uri , calculate la nivel de grup, este de 22,7 milioane de lei, cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis (maximum 200.000 euro, în echivalent lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi).

Excepție fac creditele care îndeplinesc criteriile specifice Programului Orizont 2020, pentru care valoarea cumulată a creditelor nu va depăși echivalentul în RON a 7.500.000 euro.

Nivelurile marjelor variază între 2,35 și 5,4 puncte procentuale peste Robor 3M, în funcție de profilul solicitantului și destinația creditului.


De la lansarea instrumentului financiar și până în prezent, BRD Groupe Société Générale a finanțat, cu o valoare cumulată a creditelor de aproximativ 60 milioanre de lei, peste 200 de IMM-uri care activează în diferite domenii de activitate precum comerț, producție, transporturi, servicii medicale, de arhitectură, producții cinematografice, etc.

„Tranzacțiile beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM-uri, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții”, spune comunicatul BRD.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: