vineri

3 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2017

O comisie specială a Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat 39.642 cereri de plată şi a efectuat plăţi în valoare de 177 de milioane lei, până la 31 martie, clienţilor păgubiţi ai societăţile de asigurări Astra Asigurări, Forte Asigurări şi Carpatica Asig, aflate în faliment, potrivit unui comunicat emis, miercuri, de FGA.

Au fost astfel aprobate mai puţin de jumătate din numărul total de cereri primite.

Din totalul de 80.620 de cereri, cele mai multe sunt ale foştilor asiguraţi la Astra Asigurări, acum transformaţi oficial în „creditori de asigurare” (62.344 cereri de plată, din care au fost avizate 38.500 de cereri de plată, în valoare de 183,3 milioane lei).


În cazul Forte Asigurări, Comisia Specială a FGA a avizat 616 cereri de plată, în valoare de 2,992 milioane lei, dintr-un total de 1.206 cereri de plată recepţionate.

Potenţialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig au depus la FGA, până la la finalul lunii martie, 17.660 cereri de plată, dintre care Comisia Specială a FGA a avizat 526 cereri de plată, în valoare de 2,379 milioane lei.

Plata despăgubirilor se face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurător în faliment, care a depus cereri de plată şi care are dosarele complete potrivit Legii nr. 85/2014, citată în comunicat.

Creditori de asigurări potențiali ai societăţii Forte Asigurări mai pot formula cereri până la data de 24 aprilie 2017, adică în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, „sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior”.


În cazul potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig, termenul este 18 iunie 2017 sau în termen de 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, dacă acesta „s-a născut ulterior, potrivit art. 14. alin (1) din Legea nr 213/2015”. Cererea de deschidere a dosarelor trebuie depusă până la 18 mai., potrivit comunicatului citat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: