vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2011

Acordul convenit săptămâna trecută de ţările europene pentru creşterea integrării economice este un pas în direcţia bună dar nu o soluţie completă pentru criza datoriilor zonei euro, a declarat duminică economistul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Olivier Blanchard, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

„Sunt mai optimist decât în urmă cu o lună. Cred că au fost făcute progrese”, a declarat Blanchard la o conferinţă organizată la Tel Aviv. „Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută este important, este o parte a soluţiei dar nu soluţia completă”, a precizat economistul-şef al FMI, fără a spune care sunt măsurile care mai trebuie adoptate.

Liderii europeni au convenit vineri la Bruxelles să modifice tratatul pentru o mai mare integrare economică, chiar dacă Marea Britanie (a treia economie din zona euro) a refuzat să se alăture restului celor 17 state membre ale zonei euro şi celorlaltor nouă state membre ale UE. De asemenea, liderii europeni au convenit să furnizeze împrumuturi de până la 200 miliarde de euro către FMI.


„Angajamentul de a ne oferi 200 de miliarde de euro reprezintă o diferenţă semnificativă în sensul că acum putem să mergem şi la alte ţări să le spunem ‘europenii ne-au dat bani, ne puteţi ajuta şi voi?”, a declarat Olivier Blanchard.

(Citeste mai mult pe cronicaeuropeana.ro)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: