cursdeguvernare

marți

1 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Florin Cîțu: Rectificarea bugetară se va face până pe 30 noiembrie. Deficitul, estimat la 4%

15 noiembrie, 2019

Rectificarea bugetară va fi adoptată de către guvern până la finalul lunii noiembrie, a promis ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, joi seara. Ministrul a reiterat estimarea că deficiutul bugetar ar putea fi de 4% din PIB.

Totodată, proiectul de buget pe anul 2020 va fi prezentat Parlamentului înainte de 20 decembrie, a mai spus Florin Cîțu, într-o intervenție la Digi24.

„Încerc să-l aduc înainte de 20 decembrie, deci în acea perioadă să venim cu el în Parlament ca să-l putem dezbate și să fie aprobat. Rectificarea în jur de 26-27 noiembrie, deci până pe 30 noiembrie”, a declarat Florin Cîțu.


Ministrul a confirmat că rectificarea bugetară va fi făcută cu un deficit de 4%, după ce într-o conferință de presă anterioară precizase că acest prag ar putea fi atinsă dacă nu se face nici o schimbare a politicii bugetare.

„Am vrut să fiu foarte onest, să spun tuturor și piețelor internaționale, toată lumea trebuie să știe: asta este situația la acest moment. Într-o săptămâna jumătate voi avea mai multe soluții”, a adăugat ministrul.

(Citiți și: „Ministrul Finanțelor: Deficitul a depășit deja nivelul pe tot anul după doar 10 luni”)

„Încercăm să corectăm astăzi greșelile PSD”, a mai spus Flrin Cîțu, în replică la declarațiile venite din partea PSD că nu ar fi o nenoricire să fie depășit pragul de 3% deficit bugetar.

„Este bine ca oamenii să știe situația reală și să fim predictibili decât să încercăm artificii ca Al Capone. Nu am spus că fostul ministru Teodorovici este Al Capone. Am spus că metoda folosită este cea folosită de gangsterii americani care se ascundeau de fisc. Mie îmi dau dreptate instituțiile internaționale pentru că artificiile pe care le-a folosit Eugen Teodorovici sunt penalizate de rapoartele pe care le scrie Comisia Europeană despre România. Amânarea plății TVA pentru luna următoare ca să poți să bagi deficitul de formă sub 3%, pentru că el era acolo, doar s-a amânat o plată, este penalizată de Comisia Europeană. În UE astfel de șmecherii mărunte nu sunt acceptate, oamenii lucrează transparent cu informații de bază”, a completat ministrul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: