duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 mai, 2020

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, asigură că nu se va pune problema tăierilor de salarii în sectorul bugetar şi că, deşi este mare, actuala criză nu poate fi comparată cu cea din 2010.

”Pot să vă spun că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010 – nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii. Vă spun din capul locului că nu se ajunge la aşa ceva. În ceea ce priveşte reforma aparatului administrativ, noi am fost transparenţi din primul moment. Am venit cu un guvern cu 16 ministere. În acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Sunt lucruri pe care le-am promis de la venirea la guvernare”, a declarat ministrul Cîţu la Digi 24, vineri seara.

Ministrul de Finanţe spune că informatizarea unor instituţii va duce la o altă configurare a aparatului administrativ și la o aficiență sporită a acestuia, în timp.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută. Bineînţeles că informatizarea va duce la o altă configurare a aparatului administrativ. Dar repet, nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii şi aşa mai departe. Mai mult, anul acesta au crescut salariile sectorului bugetar, le-am plătit întotdeuna la timp, chiar de criză economică. Deci, în ceea ce priveşte salariile, pensiile, nu există aşa ceva, astfel de discuţii ar trebui să iasă din spaţiul public”, a mai declarat ministrul Florin Cîţu.

Problema acută a Ministrului de Finanțe o reprezintă însă pensiile, care, potrivit legii impuse de PSD, ar trebui majorate substanțial (40%) începând din toamna acestui an. Florin Cîțu a repetat în ultimele luni că aceasta este o decizie politică ce trebuie asumată de guvern


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: