duminică

21 aprilie, 2024

10 august, 2021

Deficitul bugetar, dimensionat la 80 de miliarde de lei la începutul anului, va creşte cu aproximativ 2,5 de miliarde de lei în această rectificare bugetară, dar va rămâne sub 7,16% din PIB, pentru că PIB nominal va fi mai mare,  potrivit declarațiilor făcute de premierul Florin Cîţu, marți, înaintea  ședinței Biroului Executiv al PNL. Rectificarea bugetară se va discuta cu această ocazie, după ce a fost discutată în ședința coaliției luni.

„Încă ne uităm la cifre şi vedem care sunt propunerile, dar în continuare rectificarea trebuie să ţină cont de o constrângere pe care o avem, de a ţine deficitul sub 7,16% din PIB. Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială, dar nu vom depăşi deficitul bugetar de la începutul anului şi va fi mai mic”, a spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.

De asemenea, Florin Cîţu a indicat că vor fi plătite la zi facturile din Programul Național de Dezvoltarelocală (PNDL).


„PNDL merge mai departe, facturile sunt plătite la zi. Când am preluat guvernarea, în 2019, erau facturi neplătite de 7 luni de zile, în continuare vom plăti facturile din PNDL la zi”, a spus premierul.

Termenul aprobării rectificării bugetare este „cât mai curând. Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcţia susţinerii programului de guvernare, în susţinerea investiţiilor” a adăugat prim-ministrul.

Premierul nuanțează criticile privind execuția bugetară a ministerelor

Florin Cîțu a subliniat că niciunul dintre ministere nu are o execuţie bugetară de 100% – onuanțare a criticilor care s-au îndreptat spre anumite ministere (mai ales ale partenerilor de coaliție), care nu și-au cheltuit alocările bugetare.

(Citiți și: „„La Transporturi ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară” – Florin Cîțu, despre proiectul de rectificare”)

Acum: „Eu pot să vă spun doar că niciun minister nu are 100% execuţie bugetară. (…) Sunt bani în această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al acestei coaliţii. Sunt bani în această rectificare pentru a ne asigura că investiţiile continuă, pentru a ne asigura că menţinem acest ritm de creştere economică şi de creştere a productivităţii”, a afirmat Florin Cîţu.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: