marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2019

Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seara că PSD, potrivit Mediafax, că PSD va depune săptămâna viitoare în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe Florin Cîțu, pentru a da explicații cu privire la creșterea euro.

În replică, ministrul de Finanțe anunță o premieră: promite că va veni la Parlament cu oficiali din minister și din ANAF care au lucrat sub vechea guvernare și care vor aduce documente care probează că fostul premier și fostul ministru al Finanțelor cunoșteau exact efectul economic pe care l-au produs deciziilor luate în guvernarea PSD.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Puneți-vă centurile: Despre datele false de la Finanțe”)


”Vă anunț o premieră în cazul moțiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toți directorii din MFP și ANAF care au lucrat cu fostul ministru și cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august și mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021.

Vor fi prezenți cu date și documente oficiale care vor arăta:

  • Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici știau din martie că vor depăși ținta de deficit
  • situația execuției bugetare și mai ales estimările pentru final de an la momentul în care am preluat mandatul.

În conferința de presă pe care o voi ține înainte de moțiune, îi voi lăsa pe directorii respectivi să vă prezinte datele reale cu documente. Să vedem atunci cine-i minte pe români. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă și Teodorovici”, a scris joi, pe Facebook, Florin Cîțu.

Reacția vine după ce Viorica Dăncilă a anunțat miercuri, la Antena3: „La începutul săptămânii viitoare vom depune o moțiune simplă pentru domnul Cîțu în Senatul României, având în vedere creșterea euro, creștere care îi afectează pe români”.


Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie, scăderea fiind de circa 5 bani în perioada analizată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Banca Națională a României se așteaptă la o acomodare lentă a monedei naționale în raport cu poziția economiei, a precizat marți Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: