vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 martie, 2014

Agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit vineri, de la stabilă la negativă, perspectiva ratingului suveran al Rusiei, aflată deja pe un trend de încetinire din cauza eventualului impact negativ al sancţiunilor impuse de statele occidentale asupra economiei Rusiei, ca răspuns la anexarea Crimeii.

Tot vineri, și agenția Standard&Poors a coborât ratingul Rusiei la perspectivă negativă.

Ambele agenții au acordat fostului stat sovietic ratingul BBB, a doua cea mai slabă treaptă în recomandarea investițiilor.


„Întrucât băncile din SUA şi UE ar putea fi reticente să împrumute Rusia în actualele circumstanţe, economia ar putea încetini în continuare, iar sectorul privat ar putea avea nevoie de sprijinul statului. Creşterea economică a coborât la 1,3% anul trecut, iar investiţiile sunt în declin”, a avertizat Fitch, potrivit agenţiei Bloomberg.

Reducerile ratingurilor vin după ce UE a adăugat 12 nume pe o listă cu oficiali ruşi şi ucraineni sancţionaţi cu îngheţarea activelor şi cu restricţii în privinţa călătoriilor.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a hotărât, de asemenea, impunerea de sancţiuni financiare vizând un număr mai mare de oficiali şi miliardari consideraţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Barak Obama a autorizat şi eventuale penalităţi care ar viza direct economia Rusiei.

Intervenţia Rusiei în Crimeea şi anexarea regiunii ucrainene a adus în ultimele săptămâni relaţiile dintre ţările occidentale şi Rusia la un minim al perioadei de după Războiul Rece.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: