miercuri

22 mai, 2024

5 mai, 2018

Codul fiscal şi cel de procedură fiscală vor fi modificate până la la sfârşitul acestui an, printr-un demers ”corect şi logic”, fără iniţiative ”populiste”, pentru a crea predictibilitate, a declarat vineri, la Suceava, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Acesta speră că modificările vor fi ultimele pentru o perioadă lungă:

”Pentru a încheia în acest an procesul de modificare continuă a codului fiscal – inclusiv la Parlament sunt foarte multe iniţiative de modificare, din păcate multe dintre ele populiste – noi, la Finanţe, am început un proces de a face analiza articol cu articol a codului fiscal şi a codului de procedură fiscală. Am trimis deja scrisori şi structurilor reprezentative ca să ne ajute în acest proces, pentru a simplifica. Nu plecăm de la ideea de a modifica iar altceva (…)


Până la final de an, vrem să închidem acest proces de consultare publică, iar dacă va fi cazul, să fie o ultimă modificare pe cele două coduri, fiscal şi de procedură fiscală, ca, de la 1 ianuarie 2019, să închidem discuţia de modificare pe aceste două acte foarte importante pentru economie şi lumea să aibă acea predictibilitate. Cred că este un proces corect şi logic”, a spus ministrul Teodorovici, citat de Agerpres.

Despre modernizarea vămilor : Tot ce intră în țară va fi scanat

De asemenea, a mai spus el, anul acesta va fi încheiată modernizarea vămilor, astfel încât să nu mai intre în ţară niciun produs fără a fi scanat:

”E un obiectiv foarte ambiţios, dar care se va realiza. Toate punctele vamale din această ţară vor fi modernizate (…) Până la final de an, cel târziu în 2019, vreau să le vedem reabilitate (…)

Dacă se va schimba legislaţia la nivel naţional, astfel încât zona aceasta de vamă va fi zonă de interes naţional, exact cum e zona de apărare, această zonă a fiscului, a vămii, să aibă acelaşi tratament. Cu alte cuvinte, să pot să cumpăr din piaţă imediat ce servicii sau lucrare am nevoie. Să nu stai luni de zile să cumperi un echipament, să asfaltezi o infrastructură rutieră, să dotezi vameşii cu elementele necesare. Această modificare va trebui să aibă şi avizul CSAT-ului şi deja s-a vorbit. Este o abordare corectă, de toţi acceptată (…)


Scanner-ele vor fi funcţionale (…) Vama va fi reabilitată, modernizată cu tot ceea ce înseamnă echipamente fixe, mobile şi portabile. Nu va exista ideea de nefuncţional (…) Nu se va face pe eşantion (…) Tot ce înseamnă acces în ţară va fi cu scanner fix, adică nu ai pe unde să treci, decât prin scannere şi va făcută sută la sută scanarea, nu pe eşantion (…) Numai din ţigări se pot aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro”, a a afirmat Teodorovici.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: