sâmbătă

2 martie, 2024

23 august, 2021

ilie bolojan presedinte cj bihor fost primar oradeaFiliala PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan (foto), a aprobat duminică moțiunea cu care Ludovic Orban candidează la președinția partidului. În urma votului organizat duminică, 73 de membri au votat pentru și unul, împotrivă. Votul este important pentru Ludovic Orban doar simbolic, important este ca el să fie dat și la congres.

Susținerea declarată pentru moțiunea actualului președinte PNL de către organizația Bihor este o surpriză, după ce Biroul Politic Judeţean a anunțat sâmbătă dimineața, printr-un comunicat, că nu susține niciun condidat, iar delegații urmează să voteze la Congres fiecare cum dorește. 

Organizația PNL Bihor este condusă de Ilie Bolojan, unul dintre cei mai influenți liberali din partid, care nu s-a poziționat încă în niciuna dintre tabere. Organizația are 200 de delegați care vor putea să voteze în funcție de preferințele fiecăruia.


Analiștii nu exclud ca liberalii din Bihor să voteze și o moțiune de susținere a lui Florin Cîțu, pentru că filialele județene pot alege să sprijine ambele moțiuni pentru șefia partidului.

Ce reproșează Bihorul celor 2 candidați

Potrivit ebihoreanul.ro, preşedintele filialei, Ilie Bolojan (foto), este nemulţumit de faptul că actualul lider al partidului, Ludovic Orban, a negociat în defavoarea partidului distribuţia portofoliilor ministeriale la formarea Guvernului Cîţu, cedând Ministerul Dezvoltării către UDMR, deşi sloganul de campanie al PNL a fost “Dezvoltăm România”.

De asemenea, Bolojan a fost nemulţumit de cedarea către USR-PLUS a unor ministere precum cel al Fondurilor Europene (unde până la formarea Guvernului Cîţu era ministru orădeanul Marcel Boloş) sau al Transporturilor.

Pe de altă parte, spun sursele citate de publicaţie, Ilie Bolojan şi-a exprimat şi opoziţia faţă de modul “compromiţător” în care se poartă campania internă, ceea ce face ca PNL să scadă constant în sondaje, mai ales după ce Orban a fost umilit de membrii grupării care îl susține pe Florin Cîţu. Organizația are probleme și cu trecutul premierului Cîțu după apariția în presă a unor informaţii jenante- episodul arestării în SUA pentru conducere sub influenţa alcoolului, dar şi cel al datoriei de peste 6.000 de dolari.

De ce importantă vocea PNL Bihor


Datorită rezultatelor obținute în ultimele patru rânduri de alegeri (europarlamentare din primăvara anului 201 și prezidențiale din toamna aceluiași an, precum și a scrutinului local și a celui legislativ din toamna anului trecut), PNL Bihor va avea la Congresul din 25 septembrie cea mai mare delegație, formată din nu mai puțin de 192 persoane din cele 5.000 care vor participa cu drept de vot din întreaga țară.

Tot joi, Biroul Județean a stabilit și delegații la Congres: membrii acestui organism, primarii și viceprimarii, consilierii județeni și cei municipali din Oradea, precum și – potrivit comunicatului dat publicității sâmbătă – „aleși locali propuși de fiecare zonă din județ proporțional cu aportul fiecărei zone la rezultatele PNL Bihor la alegerile locale”.

Organizația PNL Bihor era una dintre puținele care încă nu au anunțat public susținere pentru unul dintre cei doi candidați la funcția de președinte PNL, care urmează să fie ales la congresul din 25 septembrie.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: