joi

28 martie, 2024

17 septembrie, 2020

Federal Reserve (Fed, banca centrală a SUA) a anunțat că va păstra dobânzile de politică monetară aproape de zero până când inflaţia va depăşi convingător ţinta oficială de 2%.

Pe de altă parte, Fed se așteaptă ca inflația să rămână sub acest prag până în 2023.

„Ceea ce spunem este că ratele (dobânzii) vor rămâne în mod accentuat stimulative până când relansarea economiei va fi ajuns suficient de departe”, a spus Jerome Powell, președintele Fed, citat de Reuters, după ședința Comisiei de operațiuni de piață deschisă (FOMC) a FED, care ia deciziile de politică monetară.


Fed a mai anunțat că a început tranziția la noua politică monetară, care urmărește țintirea unei inflații medii și, astfel, susţinerea economiei să creeze locuri de muncă o perioadă cât mai lungă posibil.

(Citiți și: „Schimbare istorică de paradigmă a Rezervei Federale din SUA: Banca centrală va permite creșterea peste 2% a inflației pentru a proteja economia și locurile de muncă”)

Fed anticipează că economia americană se va contracta cu 3,7% în acrst an, cu mult sub scăderea de 6,5% prognozată în iunie. Rata şomajului, care în august a atins 8,4%, ar urma să scadă la 7,6% la sfârşitul acestui an.

Vor continua achiziţiile actuale de obligaţiuni guvernamentale cel puţin la nivelul actual de 120 de miliarde de dolari pe lună, dar a descris obiectivul ca făcând parte din asigurarea unor condiţii financiare flexibile în viitor.

Ratele dobânzii de politică monetară a Fed sunt de 0% – 0,25%. Bilanțul Fed este de circa 7.000 miliarde de de dolari, din luna mai.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: