joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 februarie, 2020

China este amenințarea numărul unu la adresa Statelor Unite ale Americii, întrucât aceasta încearcă prin orice mijloace să obțină tehnologie de vârf americană, potrivit șefului FBI, Christopher Wray.

”În momentul în care vă vorbesc, FBI are circa 1.000 de investigaţii care implică tentative de furt de tehnologie americană din partea Chinei, desfăşurate de toate cele 56 de birouri din teren şi  care au avut loc în fiecare sector industrial”, a declarat directorul FBI, citat de Agerpres.

Amenințarea pusă de Beijing este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, în 2019 biroul de contraspionaj al FBI a efectuat 24 de arestări. În schimb, în prima lună scursă din 2020 agenții americani au arestat deja 19 persoane.


De exemplu, China exploatează agresiv deschiderea academică a Statelor Unite și fură tehnologie operând direct din campusurile universitare. Prioritare pentru regimul de la Beijing sund domeniile vehiculelor electrice și aeronauticii.

Potrivit șefului Centrului Naţional pentru Securitate şi Contraspionaj, Wiliam Evanina, furtul de secrete comerciale americane de către China costă statul american între 300 şi 600 de miliarde de dolari.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: