vineri

20 mai, 2022

Facturile la energie electrică ar putea creşte cu 1 – 2%, din cauza taxei pe construcţii speciale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 mai, 2014

Taxa pe stâlp se va regăsi în facturile la electricitate ale consumatorilor casnici, care ar putea astfel să crească cu 1-2%, a declarat vineri preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ, în conferinţa „MEDIAFAX Talks about Energy”.

„Legislaţia spune că orice cost se regăseşte preţul final”, a afirmat Niculae Havrileţ, citat de MEDIAFAX, el adăugând că încă nu poate fi estimat impactul în facturi al acestei taxe, pentru că nicio companie nu a transmis ANRE cereri de recunoaştere în tarife a taxei.

Recunoaşterea în facturi va fi făcută ori la 1 iulie, ori la 1 ianuarie 2015 şi va afecta doar preţul reglementat al energiei.


Impozitul pe proprietate pentru construcţiile speciale, de 1,5% din valoarea construcţiei, a fost introdus la începutul acestui an, iar normele metodologice care clarifică modul de achitare a taxei au fost aprobate marţi, prima plată fiind efectuată până luni, 26 mai, iar a doua până la 25 septembrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a declarat vineri că se lucrează la modificarea ordonanţei prin care a fost introdusă taxa pe construcţii speciale.

Ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, a anunţat şi ea, joi, modificarea reglementării, la cererea producătorilor de energie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: