luni

17 ianuarie, 2022

Facilitatea europeană de stabilitate a primit ratingul maxim de la S&P, Moody’s şi Fitch

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2011

Principalele trei agenții internaționale, Standard & Poor’s, Moody’s şi Fitch, au confirmat ratingul AAA pentru Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (FESF), a anunţat sâmbătă FESF, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Ratingul, cel mai bun posibil, a fost confirmat după intrarea în vigoare, la 18 octombrie, a amendamentelor la FESF decise în iulie, care măresc capacitatea de împrumut la 440 de miliarde de euro, cu un angajament de garantare de 780 de miliarde de euro, potrivit FESF.

Cele trei agenţii „au confirmat cea mai bună notă posibilă pentru FESF” , precizează comunicatul citat, adăugând că agenţiile „au acordat cea mai bună notă pe termen scurt”, respectiv A-1+ pentru Standard & Poor’s (S&P), (P)P-1 pentru Moody’s şi F1+ pentru Fitch.


Agenţia Standard and Poor’s anunţase deja de vineri seară că menţine ratingul AAA pentru solvabilitatea FESF, cu perspectivă stabilă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Zona euro a anunţat joi, la încheierea unui summit desfăşurat la Bruxelles, că va spori capacitatea FESF, al cărui scop este susţinerea ţărilor aflate în dificultate, cum sunt Italia sau Spania. Capacitatea de intervenţie a Facilităţii va ajunge astfel la 1.000 de miliarde de euro.

Potrivit unui proiect prezentat de Reuters, Fondul European de Stabilitate Financiară, condus de germanul Klaus Regling (foto), urmează să împrumute bani guvernelor pentru recapitalizarea băncilor. Împrumutirile se vor acorda numai dacă instituţiile nu au reuşit să-şi majoreze capitalul de la investitori sau de la guvern.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr