Facebook și Twitter au suspendat sute de conturi folosite de propagandă iraniană - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Facebook și Twitter au suspendat sute de conturi folosite de propagandă iraniană

22 august, 2018

Facebook şi Twitter au anunţat marţi suspendarea a sute de conturi ce erau folosite pentru a face proagandă pro-iraniană.

Decizia a fost luată ca urmareîn urma unei sesizări din partea firmei de securitate cibernetică FireEye, care a identificat mai multe conturi cu originea în Iran ce erau angajate în „comportament neautentic”. Gestionarii conturilor promovau propaganda iraniană şi discuţiile pe teme „anti-saudite, anti-israeliene şi pro-palestiniene”, au comunicat reprezentanți ai celor două rețele sociale.

Campania de influenţare a început anul trecut, potrivit FireEye.


„Am eliminat 652 de pagini, grupuri şi conturi pentru comportament neautentic coordonat cu originea în Iran, care ţinteau persoane din mai multe servicii prin internet din Orientul Mijlociu, America Latină, Regatul Unit şi SUA”, a afirmat pe blog Nathaniel Gleicher, şeful politicii de securitate cibernetică la Facebook.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Twitter, care a suspendat 284 de conturi, acalificat eforturile posesorilor paginilor respective drept „manipulare coordonată”.

Reamintim că Facebook a eliminat luna trecută mai multe conturi conturi din Rusia care practicau un comportament înşelător. Marţi, reţeaua a anunţat că a descoperit şi alte moduri de acţiune incorecte legate de Rusia, dar fără legătură cu Iranul.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr