duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 noiembrie, 2021

Facebook a anunțat marți, potrivit Reuters., că renunță la funcția de recunoaștere facială (de identificare automată a utilizatorilor în fotografii și videoclipuri), invocând preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii.

„Organismele de reglementare sunt încă în proces de a oferi un set clar de reguli care guvernează utilizarea acestei funcții”, a scris Jerome Pesenti, vicepreședinte responsabil cu inteligența artificială la Facebook, într-o postare pe blog. „În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoașterii faciale la un set restrâns de cazuri este o soluție adecvată”.

Eliminarea recunoașterii feței de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine în timp ce industria tehnologiei s-a aflat în ultimii ani în mijlocul unei polemici  cu privire la etica utilizării tehnologiei.


Criticii spun că tehnologia de recunoaștere facială – care este utilizată în primul rând în domeniul securității – ar putea compromite confidențialitatea, ar putea viza grupurile marginalizate și ar practica o supraveghere intruzivă.

Anunțul Facebook apare într-o perioadă în care compania este supusă unui control intens din partea autorităților de reglementare și a legiuitorilor cu privire la siguranța utilizatorilor și la o gamă largă de abuzuri pe platformele sale.

Tehnologia nu este eliminată, ci folosită selectiv

Facebook a anunțat că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi au optat pentru setarea sistemului de recunoaștere facială, iar schimbarea va șterge acum „șabloanele de recunoaștere facială” a peste un miliard de persoane.

Eliminarea va fi implementată la nivel global și este de așteptat să fie finalizată până în decembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.


Facebook a adăugat că instrumentul său automat de text, care creează descrieri de imagini pentru persoanele cu deficiențe de vedere, nu va mai include numele persoanelor recunoscute în fotografii după eliminarea recunoașterii feței.

În viitor, funcția se va limita la anumite servicii, cum ar fi ajutarea oamenilor să obțină acces la conturile lor blocate sau să deblocheze un dispozitiv personal, a precizat Facebook.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: