duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 august, 2021

Facebook a încadrat talibanii în rândul organizațiilor teroriste şi a anunţat că interzice pe platformele sale gruparea şi tot conţinutul care o sprijină. Această interdicție se aplică tuturor platformelor deținute de companie, inclusiv Instagram şi WhatsApp.

O echipă dedicată, formată din experţi afgani, monitorizează activitatea de pe aceste platforme şi înlătură conţinutul legat de grupare, a anunțat compania, conform BBC.

Există informaţii că talibanii folosesc totuşi WhatsApp pentru a comunica. Facebook a declarat pentru BBC că va lua măsuri dacă va găsi conturi pe aplicaţie care sunt legate de grupare.


Platformele social media precum Twitter şi YouTube au fost criticate pentru modul în care au gestionat conţinutul legat de talibani.

În Afganistan, mişcarea islamistă radicală a reușit în numai 10 zile de la lansarea unei ofensive ce a urmat retragerii trupelor străine să preia controlul aproape în întregime.

Talibanii au impus o versiune ultra-strictă a legii islamice în perioada în care s-au aflat la putere în Afganistan (1996 – 2001). În 2001, ei au fost înlăturaţi după invazia unei coaliţii internaţionale conduse de Statele Unite.

Mai multe guverne din regiune au reacţionat la vestea preluării controlului asupra capitalei afgane Kabul de către talibani prin apeluri la stabilitate şi la protejarea civililor.


Statele occidentale se tem că Afganistanul va deveni o bază pentru grupări teroriste și cer cooperare la nivel internațional pentru a preveni acest lucru.

Situaţia în zona aeroportului din Kabul era haotică luni seară, toate zborurile civile şi militare fiind suspendate din cauza miilor de afgani care au pătruns pe pista de decolare în încercarea disperată de a părăsi ţara după revenirea talibanilor la putere.

Şeful forţelor americane la Kabul, generalul Kenneth McKenzie, le-a cerut anterior talibanilor să nu obstrucţioneze operaţiunile de evacuare pe aeroport capitalei afgane, care au provocat scene de panică în cursul cărora cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: