duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2022

Facebook a suspendat contul oficial al delegației care va reprezenta Rusia la discuțiile privind controlul armelor de la Viena. Autoritatea de reglementare a mass-media de la Kremlin a cerut Facebook să ridice ”imediat” toate restricțiile, informează The Moscow Times.

Pagina de Facebook în cauză, care este afiliată Ministerului de Externe al Rusiei, a fost suspendată vineri pentru publicarea de ”conținut ilegal”, potrivit șefului delegației, Konstantin Gavrilov.

Autoritatea de supraveghere a mass-media Roskomnadzor a declarat duminică seara că a trimis o scrisoare către Meta, compania-mamă a Facebook, ”cu cererea de a ridica imediat toate restricțiile” de pe pagina de Facebook și ”să explice motivele introducerii acestora”.


”Asemenea acțiuni încalcă principiile cheie ale distribuției gratuite a informațiilor”, a spus Roskomnadzor, adăugând că acest lucru ar reprezenta ”un act de cenzură”.

Konstantin Gavrilov a precizat că delegația folosește pagina de Facebook în cauză pentru a posta declarații ale conducerii de la Kremlin sau ale Ministerului de Externe.

”Acesta este un act flagrant de cenzură în spațiul informațional”, a declarat Gavrilov într-o postare pe Twitter, solicitând sprijin din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa cu sediul la Viena.

În februarie 2021, contul delegației de pe Twitter a fost și el blocat temporar, a informat TASS. Rusia a amendat în mod repetat giganții tehnologici din SUA, inclusiv Meta, pentru că au ignorat solicitările de moderare a conținutului


În decembrie, Meta a primit cea mai mare amendă de până acum – echivalentul a 27 de milioane de dolari – pentru că nu ar fi șters conținut considerat ilegal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: