luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2021

Fabricile din zona euro se confruntă cu întârzieri fără precedent în obţinerea de materii prime şi componente, ceea ce a dus la un nivel record de comenzi cu termen de livrare depăşit, precum şi la o creştere a preţurilor, într-un moment în care economia începe să îşi revină, notează Bloomberg.

Managerii de producţie chestionaţi de IHS Markit au raportat o ”neconcordanţe între cerere şi ofertă” şi  dificultăţi de transport – în special cel maritim – drept principalele motive ale întârzierilor.

Indicele întârzierilor în sectorul de producţie s-a ridicat la 62,9 în aprilie, cea mai mare valoare din istoria de 24 de ani a indicatorului.


Companiile au raportat de asemenea costuri mai mari pentru produsele chimice, metale şi plastice, fiind nevoite să îşi diminueze stocurile pentru a face faţă.

”Sectorul de producţie din zona euro duduie. Consecinţa cererii mult mai ridicate decât oferta este că preţurile cresc într-un ritm record, nemaiîntâlnit în istoria acestui studiu”, a comentat Chris Williamson, economist şef la IHS Markit.

Răspândirea COVID-19 precum şi progresul lent în privinţa campaniilor de vaccinare au împins zona euro într-o nouă recesiune la începutul acestui an, lăsând economia europeană în urma celei americane, care a încheiat pe plus primul trimestru din 2021. Investitorii rămân totuşi optmişti că implementarea pachetului european de relansare va sprijini revenirea economică.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: