marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2016

new-yorkO explozie a zguduit sâmbătă seara cartierul Chelsea din Manhattan, în New York, rănind cel puțin 29 de persoane, autoritățile descriind incidentul ca fiind un act criminal deliberat, în timp ce anchetatorii spun că nu există dovezi privind legături teroriste, relatează duminică Reuters.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, și alți oficiali au afirmat că anchetatorii au exclus posibilitatea unor scurgeri de gaz drept cauză a exploziei, dar s-au abținut să o numească drept un atac cu bombă și au refuzat să spună precis ce cred ei că ar fi putut declanșa explozia.

CNN, citând surse din domeniul justiției, a relatat că dispozitivul exploziv pare să fi fost o oală sub presiune cu fire atașate la ea și conectată la ceea ce părea a fi un telefon mobil.


Dispozitive artizanale similare au fost folosite de către doi frați din Massachusetts la atentatele de la maratonul din Boston din 2013, soldate cu moartea a trei persoane și rănirea altor peste 260.

Exprimându-se cu precauție în ce privește natura exactă a exploziei din Chelsea, primarul De Blasio a afirmat că, potrivit unor indicii preliminare, este vorba despre ”un act intenționat”. El a precizat că locul deflagrației este considerat drept scena unei fapte criminale.

”Nu există indicii în acest moment privind o legătură teroristă”, a declarat primarul într-o conferință de presă după circa trei ore de la producerea exploziei. ”Nu există o amenințare specifică și credibilă împotriva orașului New York în acest moment din partea vreunei organizații teroriste”, a adăugat De Blasio.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit primarului, anchetatorii nu cred că există vreo legătură cu bomba artizanală care a explodat mai înainte, sâmbătă, în Seaside Park din New Jersey, fără să se înregistreze victime. Dispozitivul exploziv fusese instalat într-o pubelă în apropiere de traseul unei competiții sportive organizate în scop caritabil.


Dar, un oficial american a afirmat că o echipă mixtă de oficiali va întreprinde o anchetă în legătură explozia din Chelsea, sugerând faptul că autoritățile nu exclud posibilitatea unei conexiuni teroriste. Echipa se va ocupa și de ancheta în cazul incidentului din New Jersey.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: