miercuri

25 mai, 2022

Explozie în metroul din Londra, 18 persoane rănite

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 septembrie, 2017

Mai mulți călători au suferit arsuri la nivelul feței în urma unei explozii produsă vineri într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei. Alte câteva persoane au fost rănite în panica ce a urmat incidentului, relatează presa britanică.

Serviciul de Ambulanță a precizat că numărul total al răniților este de 18.

Conform unor surse neidentificate citate de Sky News, puterea exploziei a fost diminuată de faptul că dispozitivul explozibil improvizat folosit în atacul de la metrou nu a fost pe deplin detonat.


Autoritățile britanice tratează incidentul de vineri de la metroul din Londra ca unul terorist, relatează BBC, citând surse din serviciile antiteroriste britanice. Poliția Metropolitană a confirmat că explozia s-a produs la o oră de vârf, în stația  Parsons Green.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Șefa guvernului, Theresa May, este informată cu regularitate în legătură cu incidentul de la metrou, a precizat un purtător de cuvânt al premierului.

Primarul Sadiq Khan a transmis vineri că Londra ”condamnă cu fermitate persoanele respingătoare care încearcă să folosească terorismul pentru a ne face rău și a ne distruge stilul de viață”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: