miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2020

Întîlnirea care a avut loc între Elvis Pian și mai mulți șefi din Poliție, în apropierea casei liderului clanului Duduianu, a fost o acțiune oficială și monitorizată de mai multe structuri ale MAI, pentru a se evita acte de violență și răspândirea coronavirusului la ceremonia de înmormântare a lui Emi Pian, a explicat Liviu Vasilescu, inspector general al Poliției Române.

Explicațiile au fost oferite joi, într-o conferință de presă, după ce președintele Klaus Iohannis le-a promis jurnaliștilor cu o zi înainte că vor afla ce s-a întâmplat la misterioasa întâlnire din noaptea de 8 spre 9 august.


Șeful Poliţiei Române – Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Sector 5 – Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei – Bogdan Berechet au fost fotografiați în acea noapte alături de Elvis Pian în fața casei lui Emi Pian, fost lider al Duduienilor, înjunghiat mortal pe 4 august, de către un alt interlop, Gheorghe Richard Emanue.

Poliția și interlopii au negociat desfășurarea fără incidente a înmormântării lui Emi Pian, dovadă a slăbiciunii autorităților în fața clanurilor ce-și dispută influența asupra cartierelor Capitalei, a scris presa, după ce imagini ale întîlnirii au fost publicate în Adevărul.

Joi, în conferința de presă, Livu Vasilescu a spus:

A fost o operaţiune oficială a Poliţiei pentru a asigura, prin toate mijloacele legale, siguranţa cetăţeanului.


Această abordare a situaţiei pe care am avut-o şi atât de contestată de mulţi a condus la un rezultat bun, pentru că acum nu avem alte victime şi nu am avut imagini cu sute de persoane şi un potenţial scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei Române, ci şi chiar României. 

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a declarat joi că a fost o acțiune asumată, dar nu s-a negociat aplicare legii:

Evenimentul a fost permanent monitorizat de mai multe structuri din MAI, misiunea noastră fiind de a preveni incidente grave.

Era pusă în pericol sănătatea persoanelor din București. Existau date că la procesiunea de 9 august erau așteptate circa 3.000 de persoane. Situația putea duce la răspândirea infecției cu Covid-19. Exista și riscul unor acte de violență. Nu fugim de responsabilitate.

Sâmbătă, instanța a respins propunerile de efectuare a 33 de percheziții, unele în București.

Am cerut devansarea funeraliilor și am cerut reprezentanților Bisericii sprijin în acest scop, fiind cea mai eficientă soluție legală pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a preveni incidente violente în 9 august. În nici o clipă, poliția nu a negociat încălcarea legii.

Întâlnirea, povestită de Elvis Pian: Șeful Poliției Române l-a chemat noaptea, în curtea bisericii din apropiere

Adevărul a publicat alături de video și realatarea lui Elvis Pian, fratele interlopul ucis și a cărui înmormântare se negocia, care poveste;te cum a fost chemat noaptea, de șefii Poliției, în curtea unei bisericii:

„Fratele interlopului ucis, Elvis Pian, a povestit că în noaptea de 8 spre 9 august, şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la Elvis Pian, după miezul nopţii.

Cei doi l-au rugat pe Elvis Pian să meargă cu ei la o biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Mai departe, Liviu Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop să îşi scoată fratele decedat din casă cât mai rapid cu putinţă, pentru ca Poliţia să nu se facă de râs din pricina faptului că nu a dispus sancţiuni împotriva interlopilor.

Asta, deşi trupul neînsufleţit al interlopului stătea deja în livingul locuinţei de aproape o săptămână. ”

Polițiști mobilizați să păzească priveghiul și înormântarea fostului lider al Duduienilor

Presa a criticat dur comportamentul autorităților în acele zile, întrucât au acceptat încălcarea reglementărilor speciale impuse pentru prevenirea răspândirii noului coornavirus, protejarea cu mască, distanțarea socială, limitarea numărului persoanelor prezente.

Au fost revoltați de abordarea șefilor lor și unii polițiști. Unul dintre cei mobilizați în acele zile în fața vilei Duduienilor a scris ulterior, pe Facebook:

 Adică şeful Poliţiei Capitalei a venit personal, la priveghiul unui interlop, să monitorizeze situaţia.

N-a venit să întrebe şi dacă avem suficient dezinfectant la secţie, măşti, să ne întrebe cum ne descurcăm, să ne dea o maşină nouă, un pistol nou, să ne bată pe umăr ca să ne încurajeze.

Nu! A venit să se îngrijească de ei.

Iar noi suntem sclavii lor.

Şi odată cu prima sosire a domnului Berechet, au ajuns şi două maşini super dotate. Două maşini cu camere de filmare, centru de transmisii şi alte minunăţii.

Mă uitam ca prostul, pentru că eu, când am mai fost aşa pe la descinderi, n-am văzut să ne miruiască şefimea cu vreuna. Acum erau două. Şi am aflat că una e a Poliţiei Capitalei şi una e a IGPR-ului.

Practic sunt cele două şi singurele centre de comanda mobile aflate în dotarea Poliţiei Române (…)

Cum să te duci tu, şeful Poliţiei Capitalei, cea mai mare structură a Ministerului de Interne, să-i rogi pe unii, pe care deunăzi îi băgai la dubă, să respecte legea?

Păi legea nu e lege pentru toţi?

Că până acu’ ni se cerea să aplicăm legea şi pentru starea de urgenţă, şi pentru neurgenţă şi pentru starea de alertă. Păi ce facem? Nu e lege pentru toată lumea?

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Se pare că nu, iar noi am devenit bodyguarzii clanului Duduianu. Suntem ciuca tuturor glumelor şi bătaia de joc a şefilor.

Iar şeful nostru stă noaptea în poarta interlopilor şi calmează naţiunea oripilată că „Totul e sub control!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: