sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2016

bPartidul cancelarului german Angela Merkel a suferit înfrângeri în 2 dintre cele 3 landuri germane în care au fost organizate duminică alegeri regionale, arată exit-poll-uri citate de BBC.

Potrivit cercetărilor sociologice, Creștin Democrații au pierdut alegerile în Baden-Wuerttemberg și în Rhineland Palatinate, însă rămân cel mai important partid din landul Saxonia Anhalt.

Formațiunea politică AfD, care în campania electorală a susținut promovarea unor politici anti-migrație, a cîștigat procente importante în toate cele 3 landuri, arată aceleași exit-poll-uri.


Alegerile de duminică au fost considerate un test pentru popularitatea politicilor favorabile migrației promovate de cancelarul Merkel. Peste un milion de migranți au intrat în Germania în 2015.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

aÎn landul Baden-Wuerttemberg, land în care CDU câștiga alegerile regionale detașat, încrederea în Creștin Democrați a scăzut la un minim istoric de 27%, indică sondajele. Acestea arată că actuala coaliție a Verzilor a câștigat alegerile în acest land.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel afirma sâmbătă că indiferent de rezultatul alegerilor de duminică politica guvernului față de migrație nu se va modifica.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: