vineri

12 aprilie, 2024

13 decembrie, 2019

Conservatorii britanici obțin majoritatea absolută în Parlament în urma alegerilor din 12 decembrie, arată exit poll-ul dat publicității după închiderea urnelor.

Având perspectiva deținerii a 368 de locuri în Parlament – față de cele 191 de mandate ale laburiștilor, 55 ale Partidului Național Scoțian și 13 ale Lib Dem – conservatorii au drum liber să transforme în realitate deviza de campanie ”Get Brexit Done”.

În Camera Comunelor, majoritatea este de 326 locuri.


Presa britanică afirmă că acesasta este cea mai mare victorie a Conservatorilor din 1987 şi cel mai slab rezultat al Laburiştilor din 1935 – pierd 71 de locuri în comparație cu legislatura trecută.

Potrivit exit poll, Verzii au obţinut un singur mandat, iar Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, nu a obţinut niciunul.

„Se pare că acestui guvern conservator i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit,  și nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această țară și de a o duce mai departe. Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, șansa de a respecta voința democratică a poporului britanic, de a schimba această țară în bine și de a declanşa potențialul întregului popor din această țară”, a declarat Boris Johnson la sediul de campanie din Uxbridge, Londra, circumscripția în care a candidat și a câștigat alegerile.

În cealaltă tabără, laburistă, rezultatul alegerilor l-a determinat pe Jeremy Corbyn să anunțe că aceasta a fost ultima campanie electorală pe care o conduce în numele partidului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: