vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iulie, 2020

Guvernul a aprobat miercuri o OUG prin care Eximbank devine administratorul schemei de garantare a creditelor de capital de lucru și investiții pentru companiile mari. Aceasta urmează să fie aprobată în următoarea ședință de guvern, a anunțat joi Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, citat de Agerpres.

Numărul estimat al beneficiarilor care pot avea acces la noua schemă de garantare, notificat inițial la Comisia Europeană cu un plafon de garanţii de 8 miliarde de lei şi cu posibilitatea suplimentării, este de 600 de companii, cu o cifră de afaceri de aproximativ 580 de miliarde de lei şi un număr de salariaţi de 1,7 milioane.


„Un alt program de sprijin din cadrul Planului de investiţii şi relansare economică (…) este programul de facilitare a accesului la credite pentru capital de lucru şi investiţii pentru companiile mari, companiile care nu sunt IMM-uri. Astfel, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Eximbank, care transformă această bancă în administrator de schemă de garantare pentru un astfel de produs. Practic, se creează cadrul legal prin care Eximbank poate să administreze această schemă de garantare pentru credite pentru investiţii şi capital de lucru pentru companii mari cu cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei”, a explicat Ionel Dancă, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că schema de garantare pentru creditele pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari a fost notificată la Comisia Europeană şi a fost aprobată.
„În această şedinţă de guvern a fost adoptat un prim act normativ necesar pentru implementarea acestui program, care vizează modificarea legii de organizare a EximBank. În şedinţa de guvern următoare va fi adoptată forma finală a acestui act normativ şi ulterior vor fi pregătite actele normative pentru implementarea efectivă a schemei de garantare”, a menţionat acesta.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: