marți

29 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 decembrie, 2011

Guvernul a respins, marţi seară, o solicitare venită dinspre autorităţile locale, prin care li s-ar fi dat posibilitatea să majoreze taxele locale cu până la 50%.

În prezent, autorităţile locale pot să majoreze taxele şi impozitele locale cu până la 20%, menționează Agerpres.

„Au fost multe discuţii legate de modificarea cotei adiţionale de 50%. Autorităţile locale au solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor să se majoreze cota adiţională. În solicitare au fost două variante: să eliminăm acea cotă de 20% sau să majorăm cota de la 20% la 50%. Guvernul a decis că nu este de acord. Decizia a fost ca, pentru 2012, să nu modificăm impozitele şi taxele, cele pe care le-au plătit contribuabilii în 2011”, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.


El a motivat refuzul Guvernului prin faptul că în această perioadă „nu este bine să majorăm impozitele şi taxele”.

„Oricum, primăriile nu mai puteau să majoreze decât abuziv, pentru că, potrivit legii finanţelor publice locale, impozitele şi taxele locale se stabilesc cu şase luni înainte”, a spus Gheorghe Ialomiţianu.

Guvernul a decis, marţi seară, să scoată din rezerva de stat, cu titlul de împrumut, până la 31 octombrie 2012, peste 1,18 milioane de tone de cărbune şi 137.000 de tone de păcură, pentru unele centrale electrice şi termice aflate sub autoritatea Ministerului Economiei sau a unor autorităţi locale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, printre localităţile beneficiare este şi oraşul hunedorean Brad.


Împrumutul cantităţilor de păcură, pentru trei dintre operatorii economici, CET Iaşi, SC Uzina Termoelectrică Giurgiu SA şi SC Electrocentrale Oradea SA, se poate face până la 31 martie 2012 numai după restituirea cantităţii combustibilului împrumutat anterior, a precizat Ioana Muntean.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: