luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2011

Guvernul va aviza în perioada imediată noi concedieri în sectoarele minier, energetic şi de apărare, dar va reintroduce plata venitului lunar de completare pentru angajaţii disponibilizaţi, potrivit agenţiei Mediafax.

Ajutorul financiar va fi, însă, sistat, dacă beneficiarul refuză alt loc de muncă pe motiv că salariul este prea mic.

Anul trecut, prin Legea de reducere a cheltuielilor bugetare, Guvernul a decis ca persoanele disponibilizate din companiile de stat să nu mai beneficieze de un venit lunar de completare.


Pentru acest an însă, Guvernul a decis să reintroducă, prin ordonanţă de urgenţă, venitul lunar de completare pentru angajaţii concediaţi, în încercarea de a evita ”convulsii sociale” de durată urmare a disponibilizărilor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Actul normativ justifică reintroducerea venitului lunar de completare prin încercarea de a atenua impactul concedierilor şi a evita riscul ”escaladării infracţionalităţii şi a unor convulsii sociale de durată”, pe fondul situaţiei precare economico-sociale a comunităţilor locale.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: