miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 august, 2022

Constructorii de autovehicule din UE au înregistrat un excedent comercial de peste 79,46 miliarde de euro, în creștere cu 4,6% în 2021 față de 2020, potrivit celor mai recente date ale Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Industria auto a UE a exportat autovehicule de peste 139,9 miliarde de euro, iar valoarea importurilor a fost de peste 2,3 ori mai mică (60,5 mld. euro).

Exporturile de autoturisme s-au ridicat la peste 126,8 de miliarde de euro, de aproape 2,4 ori mai mult decât importurile, rezultând un excedent comercial de 73,5 miliarde de euro.


S-au exportat vehicule comerciale ușoare de 6,69 miliarde euro, iar importurile de 5,11 miliarde euro sunt în creștere cu 24%.

Marea Britanie a depășit SUA la importurile de mașini din UE, după Brexit

Exporturile de autovehicule din UE au depășit  5,74 milioane de unități (+0,6%), din care peste 5,07 milioane au fost autoturismele (-0,5%, față de 2020).

S-au importat  peste 3,26 milioane de autovehicule (-4,15) din care 3,09 milioane de autoturisme (+1,3).

Marea Britanie este principalul partener al UE în comerțul cu automobile, atât din punct de vedere al exporturilor, cât și al importurilor, pe locurile doi și trei situându-se SUA și China (la exporturi) și Turcia și Japonia, la importuri.


Producția de autoturisme din UE a scăzut în 2021, la 10 milioane de unități (-7,1%), în timp ce producția de vehicule comerciale ușoare s-a ridicat la circa 3 milioane de unități.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: