sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2013

În al doilea trimestru al lui 2013 rata economisirii de către cetățenii zonei Euro a scăzut la 12,3%, față de 13,1% în primul trimestru. În spațiul UE 27 rata economisirii a scăzut la 10,7%, față de 11,1 în primul trimestru al lui 2013. Datele au fost făcute publice de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene și Banca Centrală Europeană.

Rata investițiilor populației a rămas stabilă in trimestrul al doilea. Astfel, în UE 27 rata investițiilor a rămas la nivelul de 7,9%, la fel ca și în primul trimestru. În zona Euro rata investițiilor populației a avut aceeași valoare în primele două trimestre, 8,6%.

Veniturile cetățenilor din zona Euro au scăzut în trimestrul al doilea cu 0,1%, termeni reali, după ce, în primul trimestru scăzuseră cu 0,2%. Scăderea veniturilor, în termeni nominali s-a petrecut din cauză că, în timp ce veniturile au rămas constante, prețurile au crescut cu 0,2%. În același timp rata consumului per capita a crescut cu 0,2% în al doile trimestru.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: