marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2015

refugiatiDoar unul din cinci solicitanţi de azil sosiţi în Uniunea Europeană în decurs de trei luni este din Siria, potrivit datelor Eurostat, care contrazic afirmaţiile conform cărora majoritatea refugiaţilor au fugit din calea conflictului sirian, relatează Daily Mail în ediţia online – citat de agenția MEDIAFAX.

UE a înregistrat 213.000 de sosiri în aprilie, mai şi iunie, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2014, dar numai 44.000 dintre aceşti refugiaţi fugeau din calea războiului civil din Siria, potrivit Eurostat.

(Citiți și: ”De la imigrație, la cererile de azil: un alt clasament în UE”)

Numărul afganilor care au depus cereri de azil în această perioadă este de patru ori mai mare faţă de 2014, ajungând de la 6.300 la 27.000. Alte 17.000 de cereri au fost depuse de albanezi, a căror ţară nu se confruntă cu niciun conflict.


Alţi 13.900 de solicitanţi de azil au venit din Irak, ţară care, la fel ca Siria, este devastată de gruparea teroristă Stat Islamic.

Anul acesta au ajuns 500.000 de imigranţi în Europa, dintre care 156.000 numai în august. În loc să ceară azil în primul stat UE în care ajung, cei mai mulţi se îndreaptă spre statele mai prospere din nodul Europei. Aproximativ 3.000 de imigranţi au murit pe mare, în timp ce încercau să ajungă în Europa cu ambarcaţiuni supraaglomerate, operate de traficanţi de persoane.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Numeroşi oficiali şi activişti au afirmat că majoritatea imigranţilor sunt din Siria, acuzând statele europene că depun prea puţine eforturi pentru a-i ajuta.

(Citiți și: ”Aportul României la criza migranţilor. O analiză Europol asupra traseelor”)

Aceste date „expun minciuna promovată în unele cercuri că mulţi dintre cei care ajung în Europa sunt din Siria”, a declarat parlamentarul conservator britanic David Davies. „Cei mai mulţi oameni care fug de război merg în tabere din Liban şi Iordania. Mulţi dintre cei care au ales să-şi rişte vieţile să vină în Europa au făcut acest lucru din motive economice”, a apreciat el.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: