vineri

21 ianuarie, 2022

Euronews România – lansare în parteneriat cu Universitatea Politehnică București

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2021

Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB) au semnat un parteneriat pentru lansarea Euronews Romania, un canal de știri independent destinat publicului vorbitor de limba română.

Televiziunea va o filială a mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale, conform unui comunicat al UPB.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.


Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews: independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului.

Până la lmomentul lansării, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local.

Declarația rectorului UPB, Mihnea Costoiu: „Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așază în fața noastră. Misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare.

Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene. Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială.


Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. (…)

Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională.

Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate.”

Michael Peters, CEO al Euronews:

Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național.

Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr