marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2019

Leul s-a depreciat luni faţă de euro până la un nou maxim istoric de depreciere, la 4,7729 lei/euro, după cursul mediu calculat la Banca Naţională a României (BNR) .

Vineri, intervenția BNR a evitat cu numai 2 sutimi de ban încă un record de depreciere, după ce  leul mai atinsese un altul, joi, 14 noiembrie, la 4,7669 lei/euro.

Atunci, fusese depășit maximul de 4,7648 lei / euro, înregistrat în 25 ianuarie, în luna fierbinte de după adoptarea OUG114.


Pe piaţa interbancară moneda naţională s-a tranzacţionat constant peste 4,77 lei / euro.

Tendința de depreciere graduală a leului estesolidă și ritmul relativ lent al acesteia este agreat de BNR, astfel încât tensiunile acumulate în dezechilibrele macroeconomice să nu refuleze în șocuri adverse asupra economiei, potrivit rapoartelor băncii centrale și declarațiilor guvernatorului acesteia.

(Citiți și: „Media BNR a cursului leului rămâne în zona recordului istoric de slăbiciune, sub presiunea deficitului bugetar”)

Pe de altă parte, leul a câştigat teren în faţa dolarului american, care a ajuns la 4,3159 lei, în scădere cu 0,65 de bani (-0,15%), faţă de cursul de vineri, respectiv 4,3224 lei/dolar.

Moneda naţională s-a apreciat şi faţă de francul elveţian, cu 0,99 de bani (-0,23%). Astfel, cotaţia francului a ajuns la 4,3586 lei, comparativ cu 4,3685 de lei/franc.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Gramul de aur s-a ieftinit cu 1,3 lei (-0,64%), până la 202,3260 lei, de la 203,6272 lei, cât se stabilise în şedinţa precedentă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: