joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 ianuarie, 2014

Introducerea coplăţii in sistemul de sănătate nu a produs efectul estimat, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

”Cred că nu a produs efectul pe care l-am estimat. Vom face şi celelalte analize. În acest moment, nu cred că a produs efectul scontat, dar dacă vom vedea că la serviciile medicale care au avut coplată s-a redus numărul de internari, atunci o să vedem în ce măsura s-a făcut acest lucru şi vom decide. Avem timp să judecăm până la 31 martie”, a declarat în cadrul unei dezbateri ministrul Eugen Nicolăescu, citat de AGERPRES.

Potrivit ministrului Eugen Nicolăescu, suma adunată prin coplată în 2013 a fost de 5,2 milioane de lei.


Coplata pentru serviciile medicale a intrat în vigoare pe 1 aprilie 2013, odată cu aplicarea contractului-cadru privind sistemul de asigurări sociale de sănătate. Coplata are o valoare de mimum 5 lei şi maximum 10 lei, fiind percepută la externarea pacientului.

Sunt exceptaţi de la coplată bolnavii cronici incluşi în programele naţionale, copiii şi tinerii până în 18 ani, gravidele, pensionarii cu pensii sub 740 de lei, persoanele cu handicap şi internările de urgenţă.

Veniturile încasate prin coplată constituie venituri ale unităţilor care le-au încasat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: