vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2017

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a primit luni aviz favorabil (31 voturi pentru, 3 voturi împotrivă) din partea comisiilor reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului pentru funcția de viceguvernator al BNR, membru al Consiliului de Administrație al BNR.

Eugen Nicolăescu va ocupa locul rămas vacant în urma demisiei liberalul Bogdan Olteanu, acuzat în 2016 de DNA de trafic de influență în perioada în care a fost președinte al Camerei Deputaților.

Eugen Nicolăescu este singurul candidat pentru acest post vacant de anul trecut, PSD renuntând după câteva runde de negocieri cu PNL să propună și să impună propriul candidat.


Eugen Nicolăescu a prezentat comisiilor trei obiective pe care le are în vedere după instalarea sa ca viceguvernator:

  • îmbunătățirea colaborării între BNR și Parlament
  • îmbunătățirea guvernanței băncii centrale
  • pregătirea României pentru aderarea la euro

”Cred că simplul raport pe care în prezintă anual BNR Parlamentului este insuficient și cred că trebuie să dezvoltăm mai mult această colaborare”, a spus Eugen Nicolăescu, adăugând că un colectiv din fiecare parte trebuie să discute trimestrial problemele în curs, astfel încât Parlamentul trebuie să fie informat de evoluția rapidă din piață.

El a menționat că trebuie să crească transparența BNR prin publicarea raportului, astfel încât banca să prezinte și să explice datele.

În privința pregătirii României pentru aderarea la euro, BNR trebuie să lucreze mai strâns cu Guvernul și cu Parlamentul ca problemele în acest sens să fie rezolvate, a mai spus Nicolăescu.


Plenul reunit al Parlamentului urmează să se pronunțe asupra raportului favorabil al comisiilor de specialitate.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: