duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 noiembrie, 2021

Canditatul de dreapta Eric Zemmour (foto) și-ar fi consolidat poziția în preferințele electoratului francez, deasupra liderei extremei dreapta Marine Le Pen. Conform unui sondaj realizat pentru publicația Le Figaro, Zemmour ar urma să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale, împotriva lui Emmanuel Macron.

Liderul dreptei radicale a lucrat până de curând la Le Figaro.

Un sondaj arată că Zemmour ar obţine 17% din voturi în primul tur al alegerilor, cu mult în urma lui Macron, care ar atrage 25%, dar înaintea lui le Pen, cu 16% din voturi. Conservatorul Xavier Bertrand ar atrage un aprijin de 13%, dacă ar câştiga alegerile primare din partidul Les Republicains, scrie Reuters.


Vedeta media a fost condamnată de două ori pentru incitare la ură rasială și religioasă.
În ultimele luni, el a dominat radiourile franceze cu comentarii provocatoare despre islam, imigranți și femei.

Zemmour, cu rasismul său elegant, cum îl descria Politico, se pricepe să transmită mesajul unui public larg și amestecă erudiția cu populismul crud pentru a ajunge și la burghezia ultracatolică, și la electoratul clasei muncitoare.

Are 63 de ani și s-a născut într-o suburbie din Paris, într-o familie de berberi evrei care a ajuns în Franța în timpul războiului franco-algerian. După ce a eșuat în încercarea de a intra la ENA, școala de elită a administrației, a ales jurnalismul, iar până recent a fost editorialist al cotidianului conservator Le Figaro.

Sondajul realizat de Ifop-Fiducial, pentru ziarul Le Figaro şi postul TV LCI, confirmă două studii precedente ce arătau că Eric Zemmour este cel care se va califica în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale franceze din luna aprilie a anului viitor.

Timp de peste un an sondajele de opinie au arătat că lidera Adunării Naţionale Marine Le Pen se va califica fără probleme în turul al doilea al alegerilor, pentru a repeta situaţia din 2017, când a obţinut 21,3% din voturi în primul tur dar a pierdut în favoarea lui Macron, care a atras o susţinere de 66,1%.


Luna trecută însă, două sondaje l-au plasat pe Zemmour pentru prima oară pe poziţia a doua, înaintea lui Le Pen, al cărei partid Adunarea Naţională a dominat extrema-dreaptă franceză timp de mai multe decenii.

Zemmour, jurnalist politic şi realizatorul emisiunii Face à l’Info de la CNews, între 2019 şi 2021, a dominat media franceză în ultimele luni, cu comentarii provocatoare referitoare la islam, imigranţi şi femei.

Zemmour şi Macron nu au anunţat încă dacă vor candida.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: