joi

18 aprilie, 2024

25 octombrie, 2018

Bugetul Erasmus+ crește anul viitor cu 300 de milioane de euro, până la trei miliarde euro. Din suma suplimentară,  30 de milioane au fost rezervate pentru înființarea de universități europene, precizează un comunicat al Comisiei Europene.

Ca parte a creării unui spațiu european al educației până în 2025, Comisia a propus instituirea de universități europene în UE.

În cadrul cererii de propuneri pentru 2019, Comisia va lansa un program-pilot care va sprijini șase alianțe universitare europene, fiecare dintre acestea fiind formată din minimum trei instituții de învățământ superior din trei țări, pentru a promova o identitate europeană consolidată, stimulând excelența și creșterea competitivității instituțiilor europene de învățământ superior.


Pentru alianțele care urmează să fie lansate în perioada 1 septembrie-1 decembrie 2019, solicitanții trebuie să își depună cererile de grant la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură până la data de 28 februarie a aceluiași an.

Anul viitor ar trebui să urmeze o a doua cerere de propuneri-pilot, în contextul punerii în aplicare pe deplin a inițiativei avute în vedere în cadrul următorului buget pe termen lung al UE, începând din 2021. Obiectivul este construirea a aproximativ douăzeci de universități europene până în 2024.

Planul a fost aprobat de către liderii Uniunii Europene la Summitul social de la Göteborg din luna noiembrie a anului trecut și face parte din strategia de instituire a spațiului european al educației până în 2025.

Tibor Navracsics, comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat, citat în comunicatul CE: „După un an, Comisia Europeană își respectă promisiunea făcută statelor membre de a construi un spațiu european al educației până în 2025. Depunem eforturi pentru ca învățarea, studiile și cercetarea să nu mai fie blocate de granițe în Europa. Nu vrem ziduri care să împiedice realizarea excelenței, a inovării și a incluziunii în educație. Universitățile europene au un adevărat potențial de a transforma peisajul învățământului superior în Europa și sunt mândru că le oferim un impuls puternic prin programul Erasmus+.”

Cererea de propuneri pentru 2019 din cadrul programului Erasmus+


În cadrul cererii de propuneri pentru 2019 pentru programul Erasmus+ poate solicita finanțare orice organism public sau privat care își desfășoară activitatea în domeniul educației, în cel al formării profesionale, în cel al tineretului și în cel al sportului.

În plus, pot solicita finanțare grupurile de tineri care desfășoară activități pentru tineret, dar care nu constituie o organizație de tineret.

Împreună cu cererea de propuneri, Comisia a publicat miercuri și Ghidul programului Erasmus+, care le oferă solicitanților detalii în legătură cu toate oportunitățile disponibile în cadrul Erasmus+ în 2019 pentru studenți, angajați, stagiari, cadre didactice și alții.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: