duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2022

„Războiul din Ucraina este o traumă imensă, o dramă politică, umană şi umanitară care va conduce la reconstruirea Europei noastre. Cea mai bună soluţie ar fi fost un acord de încetare a focului, dar nu cred că acest lucru este realist, doar părţile implicate pot decide”, a spus Emmanuel Macron în deschiderea summitului informal al Consiliului European de la Versailles.
Franța deține în acest moment președinția rotativă a Consiliului.

Potrivit lui Emmanuel Macron, „Este contestat modelul nostru european. Trebuie să fim pregătiţi şi să avem în vedere toate scenariile, să definim împreună conceptele pentru viitorii ani în domeniul industriei, în agricultură şi în sectorul energiei. Trebuie să fim solidari şi să construim o Europă comună” – citează Le Figaro.

Președintele Franței s-a declarat pesimist în legătură cu evoluția situației din Ucraina și cu impactul războiului asupra economiei europene care, spune Macron, va trebui să se bazeze în continuare pe o economie a capitalui privat.


„Trebuie să avem un plan de rezilienţă pentru economiile noastre. Strategia de rezilienţă va trebui adaptată, deoarece avem deja un impact major asupra preţurilor, dar nu cunoaștem încă toate consecințele” – a spua președintele Franței, care a adăugat că e nevoie de o strategie adoptată și acceptată la nivel european.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: