joi

19 mai, 2022

Emmanuel Macron cere UE reguli mai stricte de integrare a migranților

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2020

Migranții care vin în Europa trebuie să învețe limba țărilor în care se stabilesc și să-și încurajeze copiii să se integreze, arată un draft de declarație susținut de Franța, Germania și Austria, scrie The Guardian.

Proiectul de declarație urmează să fie prezentat vineri miniștrilor afacerilor interne din UE și este susținut de președintele francez, Emmanuel Macron.

Potrivit documentului citat de publicația britanică, Bruxelles-ul ar trebui să finanțeze educația religioasă a migranților musulmani, dar ONG-urile care promovează „conținut ostil integrării” vor fi excluse de la primirea sprijinului financiar.


Președintele Consiliului European, Charles Michel, a pledat luni inclusiv pentru crearea unui „Institut european pentru formarea de imami”, după ce a adus un omagiu victimelor atentatului islamist comis săptămâna trecută la Viena.

„Este foarte important să fim fermi în raport cu aceasta. Cred, de exemplu, că trebuie să avem de plan european de dezbateri în legătură cu ideea ce a fost evocată în urmă cu ceva timp de a înfiinţa un Institut european pentru formarea de imami”, a declarat Charles Michel în faţa presei.

Trebuie „să ne asigurăm că acest mesaj de toleranţă, de deschidere, să poată fi vehiculat pe plan european (…), să ne asigurăm că primatul legii civile este acceptat”, a continuat fostul premier belgian.

El a făcut aceste declaraţii alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz, cu o zi înainte de un mini-summit prin videoconferinţă ce îi va reuni pe cei doi lideri, precum şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul federal german Angela Merkel.


Proiectul de declarație ministerială spune că recentele atrocități teroriste din Franța și Austria au dezvăluit „amploarea amenințării terorismului islamist”.

Alături de o serie de propuneri tehnice de combatere a terorismului, inclusiv capacitatea de accesa comunicațiile criptate utilizate în aplicațiile de chat, declarația propune o linie mai dură cu privire la necesitatea integrării migranților.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Integrarea cu succes a imigranților cu sentiment de apartenență și egalitate este de o importanță centrală pentru coeziunea socială a societăților noastre pluraliste moderne și deschise”, se spune în proiect.

Aceasta înseamnă că migranții sunt așteptați să facă un efort activ pentru a se integra în timp ce li se oferă ajutor pentru integrare prin măsuri guvernamentale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: