vineri

1 iulie, 2022

emmanuel macron alegeri regionale
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2022

Războiul din Ucraina și sancțiunile dure pe care puterile occidentale le-au luat împotriva Rusiei vor avea consecințe grave și de lungă durată pentru sectorul agricol francez, cel mai mare din Uniunea Europeană, a declarat sâmbătă președintele francez Emmanuel Macron, citat de Reuters.

„Dacă îmi cereți să vă împărtășesc o convingere în această dimineață, aceasta este este că actuala criză este aici pentru a rămâne, acest război este aici pentru a rămâne”, a spus Macron sâmbătă la o conferinţă agricolă din Paris.

Restricțiile comerciale rezultate din sancțiunile UE asupra Rusiei vor afecta exporturile franceze de vin și cereale, a spus Macron, în timp ce o nouă creștere a prețurilor la energie va afecta sectorul de creștere a animalelor.


„Construim un plan de reziliență”, a spus Macron, adăugând că vor fi luate măsuri pentru a proteja fermierii de presiunile costurilor și pentru a compensa veniturile pierdute.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Producătorii de cereale au beneficiat de o creștere a prețurilor mărfurilor în ultimul an, dar aceasta i-a afectat pe crescătorii de animale. Guvernul a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie un pachet de ajutor de 270 de milioane de euro pentru sectorul cărnii de porc.

Criza din Ucraina crește volatilitatea pe piețele agricole, contractele futures pe grâu de la Paris atingând un nivel record joi. Fermierii sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că criza ar putea exacerba tensiunile de aprovizionare cu îngrășăminte și ar putea perturba sezonul de primăvară pentru culturi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: