marți

16 iulie, 2024

26 aprilie, 2011

Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a anunţat, marţi, un plan de combatere a mncii la negru în care vor fi implicate instituţii ca Inspecţia Muncii, Garda Financiară şi Jandarmeria.

” Am stabilit împreună cu ministrul de Interne, împreună cu Ministerul Finanţelor, un program complex de combatere a muncii la negru, cu scopul de a creşte numărul contractelor de muncă. (…) Exact cum am făcut în cazul combaterii evaziunii fiscale, când am pus la aceeaşi masă autorităţi diferite, cu competenţe în acest domeniu, exact aşa vom face în privinţa muncii la negru, punând la aceeaşi masă Inspecţia Muncii, Garda Financiară, Ministerul de Interne, inclusiv Jandarmeria, pentru a realiza un plan complet şi complex de combatere a muncii la negru”, a spus Boc.

El i-a ameninţat pe patroni cu amenzi mari şi pedepse penale pentru utilizarea muncii la negru, potrivit noului Cod al muncii, care va intra în vigoare de luni.


”Eu atrag atenţia, în mod ferm, tuturor acelora care astăzi încă mai utilizează sau se gândesc să utilizeze forme nelegale cu privire la salariaţi, să încheie contracte de muncă, pentru că noul Cod al Muncii prevede atât sancţiuni pecuniare, adică amenzi de trei sau chiar de patru ori mai mari, precum chiar şi posibilitatea sancţiunii penale. (…) După ce va intra Codului Muncii va fi o ofensivă generală pentru a atrage atenţia că legislaţia se respectă şi nu este adoptată doar pentru a fi în Monitorul Oficial”, a spus premierul, din poziţia de ministru interimar al Muncii.

Totodată, el a arătat că vinei va introduce în circuitul de avizare şi normele de aplicare a Legii zilierilor, adoptate recent de Pralament, prin care este normată şi taxată şi munca prestată de muncitorii necalificaţi care lucrează ”cu ziua”.

 

 


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: