vineri

21 ianuarie, 2022

Emil Boc ia în calcul organizarea alegerilor cu 2 luni mai devreme: „Parlamentul să întoarcă pe toate feţele situaţia politică”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 ianuarie, 2012

„E important să păstrăm cadrul democratic, să respingem orice formă de violenţă stradală care ne poate compromite orice lucru bun pe care l-am făcut în democraţia românească din ultimii 20 de ani şi să intensificăm dialogul social şi politic. De aceea salut ideea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru a putea merge mai departe în cadrul instituţional pe care îl avem. (…) Discutăm dacă e mai bine (n.r. ca alegerile) să se facă cu două luni mai repede decât ar fi programate, dacă se declanşează mecanismul alegerilor anticipate. E de discutat şi Parlamentul, luni, va întoarce pe toate faţetele această situaţie politică din România” – a declarat primul-ministru Emil Boc sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Emil Boc a insistat pe faptul că protestele nu sunt împotriva unui partid anume, ci, mai ales cele din Bucureşti, sunt îndreptate împotriva întregului sistem politic românesc.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Foarte multe accente ale protestelor sunt antisistem, adică oamenii pe bună dreptate au nemulţumiri cu privire la întreaga clasă politică din ultimii 20 de ani şi acest lucru se poate observa din declaraţiile lor, din formele de protest pe care le au în special în Bucureşti. Pentru întreaga clasă politică este semnul că e nevoie de un alt tip şi mod de a face politică, care să ţină mult mai mult cont de ceea ce gândeşte şi face cetăţeanul”, a declarat primul ministru.


Ieşirea publică a premierului se petrece cu două zile înainte şedinţei Parlamentului convocat în sesiune extraordinară. Sesiunea va ţine două zile.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr