duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 martie, 2011

Primul-ministru Emil Boc a pus scumpirea carburanţilor Petrom pe seama privatizării companiei, de către Guvernul Adrian Năstase, în anul 2004.

Boc a fost întrebat, marţi, de jurnalişti, cum comentează scumpirea carburanţilor de către Petrom.

”Cum să comentez ? Prost! Pentru că asta înseamnă să nu ai sub control rezervele petroliere ale ţării şi să închei contract cu Petrom aşa cum a încheiat altcineva în 2004, nu vreau acuma să fac atacuri politice. Asta înseamnă să cedezi rezervele petroliere ale ţării, asta înseamnă să stabileşti printr-un contract până în 2014 că nu poţi să intervii pe redevenţe, asta înseamnă să faci contracte în defavoarea statului, ca acum, să utilizezi doar mijloace colaterale de control prin ANAF sau Consiliul Concurenţei pentru a verifica dacă aceste lucruri au o susţinere reală sau nu”, a spus Boc, aflat la Parlament.


El a menţionat că Guvernul va continua analizele împreună cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Consiliul Concurenţei, pe piaţa carburanţilor.

”Evident că voi continua analizele împreună cu Consiliul Concurenţei şi ANAF”, a avertizat şeful Guvernului.

Grupul austriac OMV deţine controlul Petrom, după ce, în anul 2004, în timpul guvernului social-democrat condus de Adrian Năstase, a achiziţionat 51,01% din acţiunile companiei, pentru care a plătit României 1,5 miliarde de euro.

OMV a mai cumpărat apoi, de la statul român, 33,34% din acţiunile Petrom, în schimbul a 669 milioane euro, şi a majorat capitalul social cu 830,6 milioane euro, menţinându-şi  participaţia la 51%.


ANAF şi Consiliul Concurenţei au demarat deja controale pe piaţa carburanţilor, la solicitarea primului-ministru.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: